Pelastuskoira Hilkka: Pari haukahdusta ennen vuoden vaihtumista

31.12.2017

No se on pelastuskoira Hilkka moi!
Tulin haukahtamaan teille hauskat uuden vuoden vaihteet, mutta samalla muistuttaisin teitä eräästä meidän koirien ja kaikkien eläinten kannalta tärkeästä asiasta. Suuri osa meistä koirista pitää uuden vuoden ilotulitusta pelottavana. Rakettien ja paukkupommien aiheuttamat pamahdukset ja valonvälähdykset saavat herkät koirat ja myös kissat tolaltaan useiksi päiviksi. Ahdistunut koira pelkää ulkoilemista, voi menettää ruokahalunsa eikä kykene nukkumaan peloltaan. Pahimmillaan koira voi panikoidessaan paeta omistajiltaan. Koiran ilotulituspelko voi yleistyä koskemaan myös muita ääniä, kuten kesäistä ukkosta. Hätääntyessään koira voi karata pitkänkin matkan päähän.
Niin, ja onhan teijän ihmistenkin hyvä olla varovaisia sen räiskimisen kanssa!

Käykäähän virkistämässä muistianne ja muistakaa turvallinen vuoden vaihtaminen:

https://www.tukes.fi/fi/Toimialat/Ilotulitteet-ja-rajahteet/Ilotulitusohje/

Hau hau eli entistäkin ehompaa uutta vuotta 2018 haukahtelee,

Hilkka

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest