Mikä Kaiku?

 

Kaikumedia on yhteisöllinen, asukaslähtöisesti tuotettava verkkomedia, jonka sydän sykkii Kouvolassa.
Kaikumedia tuotetaan Pohjois-Kymen Kasvu ry:n hallinnoiman ESR-rahoitteisen Uusi tapa toimia -hankkeen tuella.

Mikä Kaikumedia?

Kaikumedia tehdään yhdessä. Kaiku on yhteisöllinen, asukaslähtöisesti tuotettava verkkomedia, jonka sydän sykkii Kouvolassa. Kaikumediaa tehdään kansalaistoimittajien voimin, joita voivat olla niin yksittäiset asukkaat, yhdistykset kuin yhteisöllisetkin tahot ja verkostot. Kaikumedian avulla kaikilla on mahdollisuus osallistua sekä saada äänensä kuuluviin ja kuvat näkyviin.

Kaikumedia on monimedia, jonka sisältö koostuu äänistä, videoista ja teksteistä sekä kuvista. Kaikumediaa tuotetaan video-, blogi- ja äänivideo -muotoihin.

Miksi Kaikumedia?

Tarve paikallisten äänien ja kuvien keskitetylle välittämiselle on selkeästi olemassa. Tämän päivän informaatiotulvassa ja haasteellisessa viestintäympärissö yhdistykset ja asukkaat tarvitsevat uusi tapoja toimia. Verkostoissa on vahvuus. Yhdessä olemme enemmän ja saamme äänemme virrassa entistä paremmin kuuluviin. Ja ihan vaan siksi, että Kouvolassa on juuri nyt niin mielettömän hyvä pöhinä.

Miten Kaikumediaa tehdään?

Kaikumediaa tehdään yhdessä.
Kuka tahansa voi ilmoittautua ja osallistua mukaan median tekoon, aiempaan mediataitoon tai –kokemukseen katsomatta. Kaikumediaa tehdään kansalaistoimittajien voimin, sisältöjä kerätään asukkailta ja yhdistyksiltä, yhteisöllisiltä tahoilta ja verkostoilta.
Toteutuksesta vastaa joko toimittava taho itsenäisesti tai Kaikumedian tuotannosta vastaavan Uusi tapa toimia -hankkeen ja Kouvolan Mediamajan tuen avulla.
Mediamajalta kansalaistoimittaja saa käyttöönsä paitsi tukea ja ohjeistusta, myös ohjelmia sisältöjen muokkaamiseen ja kirjastokortin avulla myös välineitä lainaan sisältöjen toimittamista varten.

Missä Kaikumediaa tehdään?

Kaikumediaa tehdään Kouvolassa, yhdistyksissä, kaduilla, kodeissa ja konttoreissa. Yhteisölliset tuotantotilat tulevat toimimaan Kouvolan Porukkatalossa (Savonkatu 23). Kaikumedian tekniset tukitoimet on keskitetty Mediamajaan, Kouvolan pääkirjastolle, jossa kansalaistoimittajat voivat poiketa tiistaisin ja torstaisin klo 12 – 14 välisenä aikana.

Kaikumedia on verkkomedia, jonka sisällöt julkaistaan verkossa, kaikumedia.fi sivustolla. Verkkomediasta sisältöjä levitetään muihin kanaviin ja medioihin. Toiminta perustuu yhdessä jaettuihin sisältöihin.
Kaikumedia etsii myös sopivia tapoja radiolähetyksiin. Nettiradio ja oma, tai ”osittainen” FM-taajuus ovat toiminnan kehittyessä mahdollisia.

 

Näin toimitat sisältöjä Kaikumediaan

1. Ota yhteyttä Kaikumedian tuotantoon, sähköpostilla: info@kaikumedia.fi tai puhelimitse: 040 590 5655 ja kerro idea jutuksi / sisällöksi.
2. Laadi lyhyt käsikirjoitus siitä, mitä jutun on tarkoitus käsitellä. Päätä samalla missä muodossa sisällön toimitat (blogiteksti ja kuvat, video vai ääni).
3. Lainaa sisällöntuotantoon tarvittavat välineet Mediamajalta, varaukset ja tiedustelut puh. 020 615 1333. Huomaathan, että älypuhelimella pystyt myös äänittämään ja kuvaamaan.
4. Sovi haastattelut ja muut sisällöntuotantoon tarvittavat järjestelyt
5. Kuvaa, äänitä ja/tai kirjoita tarvittava materiaali.
6. Varaa aikaa tekniseen tukeen Mediamajalta, mikäli et ole ennen editoinut ääntä tai videota. Tekstin ja siihen valitsemasi kuvat voit toimittaa suoraan Kaikumedian tuotantoon: info@kaikumedia.fi.
7. Muokkaa (editoi) materiaalisi valmiiksi ja toimita Kaikumedian tuotantoon.
8. Kaikumedia kuittaa materiaalisi ja kertoo sinulle sille suunnitellun lähetysajan.

Pin It on Pinterest