Työssäoppija Kasvun polulla

18.1.2018

Kaikumedian kansalaistoimittajat tekemässä Kouvola Live! -lähetystä yhdessä Visit Kouvolan ja Manski Showroomin kanssa. Toimittamistyön touhussa Sini Hailla (oikealla) ja työssäoppimisen ohjaaja Tanja Rautavirta (kuvassa vasemmalla).

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Sini Hailla, 17-vuotias toisen vuoden matkailualan opiskelija KSAO:lta.
Juuri nyt olen tekemässä kolmen kuukauden mittaista työssäoppimisjaksoa täällä Pohjois-Kymen Kasvulla.

Mitä olet tehnyt työssäoppimisjaksollasi Kasvulla?
Olen ollut tekemisissä paljon mm. yhdistystoimijoiden, yrittäjien, maahanmuuttajien ja muiden eri tahojen kanssa. Olen tutustunut hankemaailmaan Uusi tapa toimia -ESR -hankkeen mukana. Laajimmat työtehtäväni ovat olleet ”reportterin työ” ja erilaiset tilaisuudet sekä kokoukset. Olen toiminut Kaikumedian reportterina suunnitellen ja toteuttaen haastatteluita ja videoita sekä editoinut tallennettua materiaalia valmiiksi jutuksi. Työssäoppimisjaksollani olen valmistellut, ja seurannut kokouksia ja tilaisuuksia sekä myös osallistunut niihin ja niiden jälkitöihin.

 

Mitä Kasvu sinulle edustaa?
Kasvu mahdollistaa hankkeiden ja mikroyrityksien rahoituksia. Se edistää myös pienten ja syrjässä olevien kylien toimintaa.

Mitä Kasvu tarjoaa sinun ikäisellesi nuorelle?
Mahdollisuuden verkostoitua sekä Kouvolan alueen toimintaan että yritys- ja yhdistystoimintaan. Olen päässyt tutustumaan Leader -toimintaan ”sisäpuolelta” käsin. Meille nuorille Kasvu tarjoaa omaa hankerahaa, Säpinäsatasia, meidän omiin projekteihin. Niistä kannattaa nuorten ehdottomasti kysellä lisää Kasvun toimistolta.

Mihin suuntaat seuraavaksi?
Suuntaan työssäoppimisen jälkeen luokan kanssa opintomatkalle Espanjan auringon alle. Lähitulevaisuudessa suoritan opintoni loppuun KSAO:lla ja lähden muutamaksi vuodeksi tekemään töitä. Suuntaan myös lentoemäntäkoulutukseen.

Haastattelu on julkaistu aiemmin Pohjois-Kymen Kasvu ry:n sivuilla ja tammikuun uutiskirjeessä 2018.
https://www.pohjois-kymenkasvu.fi/2018/01/17/sini-kasvua-oppimassa/

Kuuntele myös Kaikumedian haastattelu aiheesta:
Työssäoppijan haastattelu

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest