Yhteisöllinen joulu Kouvolassa

3.1.2018

Kouvolassa jo neljättä kertaa järjestettyyn kaikille kaupungin asukkaille tarkoitettuun, yhteiseen joulujuhlaan osallistui tänä jouluna 150 juhlavierasta. Juhlan mahdolliseksi tekivät 38 vapaaehtoisen reipas joukko, avokätiset lahjoittajat ja energiset tapahtumavastaavat sekä tietenkin itse juhlavieraat.

Olen työskennellyt Pohjois-Kymen Kasvun ESR-rahoitetussa Uusi tapa toimia hankkeessa keväästä 2017. Hankkeen aikana minulla on ollut jo tähän asti ilo tutustua Kouvolan seudun yhteisöllisiin tahoihin ja toimijoihin sekä ilahduttavan suureen määrään yhdistysaktiiveja. Monet näistä aktiiveista toimivat yhteisen hyvän eteen ja uskon tällaisen tekemisen olevan vahvassa kasvussa.

Joulujuhla Kouvolassa on juuri alkamassa: 150 juhlavierasta on ohjattu paikoilleen ja ilmassa on lämminhenkistä odotusta.

Marraskuussa Kouvolassa alettiin jälleen puhua kaupungissa järjestettävästä yhteisöllisestä joulujuhlasta. Ja koska Kaikumedia on yhteisöllinen kansalaismedia, oli velvollisuuteni median tuottajana ottaa tämä joulujuhla Kaikumediankin viestinnässä huomioon. Kutsuimme joulujuhlan puuhamiehenä tänä jouluna jo neljättä kertaa toimineen Mika Hagertin Kaikumedian avajaislähetyksen vieraaksi 25.11 ja kuulimme tuolloin aiheesta lisää. Samalla tein myös omakohtaisen päätöksen osallistua tämän vuoden joulujuhlan talkoisiin.

Joulujuhlaa tehtiin päivittäin kahden kuukauden ajan ennen varsinaista h-hetkeä eli jouluaattoa. Mika Hagertin kanssa vetovastuun tämän vuoden joulujuhlasta jakoi Soile Olkkonen. Yhteisöllisellä puolella kortensa kekoon kantoivat Kouvolan Helluntaiseurakunta ja Kouvolan Ydinkeskusta sekä niiden lisäksi runsas joukko avokätisesti juhlan lahjoitusten avulla mahdollistaneita yrityksiä, yhdistyksiä ja yksittäisiä henkilöitä.
Mika ja Soile apujoukkoineen hankkivat elintarvikkeita, kalusteita, koristeita ja lahjatarpeita sekä keräsivät ympärilleen runsaan joukon kouvolalaisia vapaaehtoisia tekemään yhteisestä joulujuhlasta mahdollisen. Tehtävät talkoolaisille jaettiin 11.12 pidetyssä infotilaisuudessa. Osa talkoolaisista osallistui myös 22.12 Helluntaiseurakunnan tarjoaman juhlatilan kalustamis- ja koristamistalkoisiin.

Keittiötiimi vapaaehtoiset tontut mahdollistavat sujuvan jouluruokailun

Jouluaattoaamuna 24.12.2017 minäkin suunnistin kohti Kouvolan Helluntaiseurakunnan tiloja Kalevankadulla. Saapuessani paikalle, keittiössä häärineet talkoolaiset sekä Mika Hagert ja Soile Olkkonen olivat jo ahertaneet useamman tunnin. Minun toimenkuvaani kuului juhlavieraiden lahjapussien pakkaaminen ja vieraiden vastaanotto ja pöytiin ohjaaminen. Sain myös kunnian lukea jouluevankeliumin juhlavieraille. Juhlaruokailun ja ohjelmien jälkeen avustin lahjapussien jakamisessa.

Kouvolan yhteinen joulujuhla oli tarkoitettu kaikille seudun asukkaille, niin lapsille kuin aikuisillekin. Juhla koostui musiikista, jouluruuista, joulun sanomasta ja kiireettömästä yhdessä olosta.Mika Hagertin mukaan valmisteluista tapahtuma saa kiittää hyviä ja avuliaita kaupungin asukkaita ja yhteistyöjärjestöjä: Ilman tuota panosta tapahtuman järjestäminen olisi mahdotonta. ”Joulupöydässä tarjottavat ruoat ja juomat olemme pääsääntöisesti saaneet lahjoituksina jo vuosia. Kiitämme lahjoittajia ja toivomme heille runsasta siunausta.” Kiittää Mika Hagert tapahtuman toteuttajia.

Mitä vapaaehtoiselle tapahtumasta sitten tarttui lapaseen? Ainakin tämä talkoolainen sai kotiinviemisikseen aidon, hyvän joulumielen. Sen lisäksi sain nähdä ja kokea, että talkootyö ja yhteisöllisyys Kouvolassa elää ja voi hyvin: Tämän vuoden joulujuhlaa rakennettiin porukalla useamman sukupolven ja vapaaehtoisen voimin.
Kiitos, että sain olla mukana tekemässä Kouvolaan yhteisöllistä joulujuhlaa 2017!


Tanja
Talkootonttu ja tuottaja
Kaikumedia

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest