Irakilaisesta elämästä

2.2.2018

Kouvolan Porukkatalolla pidettiin 17.1.2018 Irakilainen kulttuuri-ilta, jossa puhumassa irakilaisesta elämästä oli Yasir Al- Taie. Tilaisuuden järjesti Kouvolan kaupungin yhteisöllisyyden edistäminen.

Bagdad Tigris joen rannalta

Kidnappauksia, pommituksia, korruptiota ja turvattomuutta

Maa, joka elää valtavien kompromissien äärellä ja sodan keskellä. Irak. Tämä maa, joka oli täynnä huumoria ja iloisia ihmisiä. Ihmiset pysäyttivät autonsa keskelle tietä ja kävivät tanssimaan kavereidensa kanssa ”neljän ruuhkan aikaan”. Mutta mikään hyvä ei kestä ikuisesti, ISIS valtasi Irakin 2014 ja toi mukanaan levottomuudet ja korruption. Irakilaisten piti jättää oma kotinsa ja joissain tapauksissa perheensä ja lähteä etsimään turvallista paikkaa asua. Matkallaan Suomeen heillä oli vaikeuksia luottaa ihmisiin, koska kotimaassaan he eivät voineet luottaa edes poliisiin. Matka maahanmuuttajille ei ollut ilmaista, he joutuvat maksaa 5000-10 000 euroa päästäkseen maahan, josta toivovat saavansa turvapaikan. Suomeen tulo maahanmuuttajille on aluksi tietenkin kulttuurishokki riippuen kuitenkin siitä missä asui Irakissa. Shokin syitä ovat erilaiset ihmiset, uskonto ja näkemykset ja naisten parempi asema Suomessa. Myös luonto on aiheuttanut hämmenystä, koska Irakissa ei ole metsiä.

Tämän blogikirjoituksen Irakilaisesta illasta Kouvolan Porukkatalolla kuulemansa perusteella meille kirjoitti Kaikumedian työssäoppija Sini Hailla, matkailuala, KSAO

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest