Aatu kulisseissa: tanssinopettaja Janne Outinen

9.7.2018

Tanssinopettaja Janne Outinen: ”Koululaiset brändäsivät Zumba-Jannen”

Tanssinopettaja Janne Outinen vieraili Aatu kulisseissa -podcastissa.

Janne Outinen on paitsi jalkapallosta, kalastuksesta ja laskettelusta kiinnostunut henkilö, myös tunnettu tanssinopettaja. Kouvolalainen Janne perusti noin kuusi vuotta sitten oman tanssikoulun, Studio Move Upin, ja pyörittää tätä nykyään myös vaimonsa Riika Keurulaisen kanssa uutta tilaa Kouvolan Manskilla. Tanssi on erityisen suosittu harrastus ja näin ollen asiakkaita riittää myös Studio Move Upilla.

-Olemme jaotelleet kahteen osaan tanssipuolen sekä tankotanssin ja ilma-akrobatian. Tämä on tottakai tuonut lisää asiakkaita, kun tarjonta on monipuolistunut ja uutta tilaa löytynyt, Janne kertoo.

 

Janne on perehtynyt Latinalais-Amerikkalaiseen tanssikultturiin ja sen mukana tulleisiin tanssityyleihin, kuten Sambaan, Bailatinoon, Cha-Cha Chahan ja eritysesti Zumbaan. Outinen kuitenkin huomauttaa, että uusia tyylejä tulee kokoajan lisää ja tanssinopettajan työhön kuuluu seurata miten ala kehittyy maailmalla.

-Tanssityylien kehittyminen ja uusien juttujen seuraaminen on itselleni henkireikä ja tiedonlähde. Itsensä kehittäminen myös tällä alalla on erittäin tärkeää.

Ei ole samanlaista päivää

Vaikka joka viikko olisi aikataulun mukaiset tunnit, ei se tarkoita Jannen työssä sitä, että jokainen tunti olisi samanlainen. Päinvastoin. Jokaisella tunnilla sisältö on erilaista ja Janne nostaakin esille suunnittelun tärkeyden.

-Tuntien suunnittelu vie paljon aikaa, sillä jokainen tunti suunnitellaan alustavasti. Toki muutoksia saattaa tulla, mutta se kuuluu tähän työhön, Janne kiteyttää.

Rentoutuminen itse työssä kuin työssä on kaiken A ja O. Janne on pitänyt huolen siitä, että ei kuluta itseään loppuun vaikka töitä olisi tarjolla koko ajan entistä enemmän. Janne ei pelkästään opeta tanssia vaan esiintyy myös itse lukuisissa tapahtumissa.

-Mökkireissuilla veneileminen ja uistinta vetäminen on itselläni yksi keino rentoutumiseen ja sen se vaatii tässäkin työssä.

Liikuntatunteja kouluissa

Sen lisäksi, että Janne esiintyy tapahtumissa hän myös pitää kouluissa liikuntatunteja. Liikuntatuntien kohderyhmä on 1. luokkalaisista ammattikoululaisiin. Janne kertoo myös, että on saanut ennakkoluuloja karsittua koulumaailmassa.

-Kouluissa on huikeaa pitää liikuntatunteja ja huomata se kuinka hyvin joka koulussa lähdetään mukaan tanssin ihmeelliseen maailmaan. Energisyys ja innostuneisuus välittyy muille ja näin ollen saadaan jää murrettua.

Eroavaisuuksiakin löytyy näiltä Jannen pitämiltä liikuntatunneilta. Yleensä ajatellaan tanssin olevan ainoastaan tyttöjen laji, mutta Janne on työssään huomannut, että pojatkin lähtevät hienosti mukaan, toki pienellä varauksella. Joka tapauksessa Outinen kannustaakin kaikkia ja kaikenikäisiä liikkumaan tanssin parissa.

-Se ehkä istuu tähän suomalaiseen kulttuuriin, että pojat ja miehet eivät tanssi, mutta nykyinen kansainvälistyminen tuo pakosti meitä lähemmäksi muita. Koulumaailmassa se ero on huomattavissa, että tytöt lähtevät helpommin mukaan ja pojat sitten pienellä varauksella. Pääasia on kuitenkin se, että jokainen edes yrittää. Ja kyllä, suomalainenkin vartalo taipuu erittäin haastaviin liikkeisiin, Janne kertoo.

Janne Outinen tunnetaan paitsi tanssinopettajana ja ohjaajana, myös ”Zumba-Jannena”, joka on saanut alkunsa juuri koulujen liikuntatunneilta.

-”Zumba-Janne” on iloinen, hauska, energinen ja mukaansa tempaava ”hahmo”, joka ei jätä ketään kylmäksi. Kiitos koululaisille, jotka sen kehittivät, Janne naurahtaa.

Janne aikoo jatkaa koulukiertueita taas lähitulevaisuudessa, kunhan aikataulut saadaan sopimaan kaikkien kanssa.

Aatu Itkonen

 

Tekijä

Teema

Avainsanat

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest