Sanni Savolainen Idolsista: ”Istuimme paikallaan 10 tuntia”

17.7.2018

Sanni Savolainen lauloi itsensä kartanovaiheeseen Idolsissa 2017.

Jotkut saattavat muistaa Sanni Savolaisen Lily -artistinimestään, joka sai alkunsa Savolaisen ollessa 16-vuotias. Tällöin Lilyltä ilmestyi muutamia singlejä ja pääsipä hänen kappaleensa jopa radioon asti.

-Lauloin silloin häissä oman kappaleeni ja sen kuuli yleisössä ollut tuottajaopiskelija, joka sitten nykäisi minua hihasta ja siitä se sitten lähti. Teimme studiolla muutamia kappaleita ja mm. ”Tahdon” -kappale soi vieläkin radioaalloilla. Lilyltä ei ole ainekaan nyt ihan heti tulossa uutta musiikkia, sillä keskityin välissä kouluihin ja tuottajatkin kerkeisivät siinä välissä vaihtua muihin hommiin. Mutta toivoa täytyy pitää yllä, Sanni sanoo.

Sanni päätti siis hoitaa koulut kunnialla ja keskittyä sen jälkeen vasta musiikin tekemiseen – no koulut on nyt käyty. Tämä tarkoitti sitä, että nuori kouvolalainen lähti kokeilemaan Idolsia viime kesänä ja menestyikin siellä kartanovaiheeseen.

-Olen aina fanittanut ohjelmaa ja päätin jo Antti Tuiskun ollessa Idols-tarran päällä, että tuolla minä joskus olen. Laitoin hakemuksen ja se palkittiin, Sanni iloitsee.

 

Idols kokemuksena – kaupallisuus yllätti

Idols formaattina on tunnetusti tehdä tv-viihdettä. Sannikin oli tämän tiedostanut allekirjoittaessaan sopimukset, mutta päätti silti lähteä kokeilemaan. Päivä oli kuitenkin raskas ja yllättävä.

-Lähdimme aamulla aikaisin ajelemaan kohti Helsinkiä ja perillä meidät kaikki osallistujat laitettiin isoon saliin, jossa muun muassa minä istuin ja odotin yli kymmenen tuntia omaa vuoroani.

Päivä oli siis todella raskas kaikkine kuvauksineen ja haastatteluineen. Lisäksi ruokakin loppui kahviosta. Onneksi koelaulu palkitsi ja Savolainen valittiin jatkoon.

-Koelaulutilanne oli ihana hetki ja varsinkin, kun jatkopaikka aukesi. Siitä sitten mentiin kotiin ja odoteltiin uutta viestiä uusista kuvauksista.

Uusi sähköpostiviesti tuli kuin tulikin, mutta kesän lopussa. Tällöin Savolaisen oli määrä matkustaa jälleen, mutta ryhmälaulutilanteeseen. Siellä kuitenkin kohtelu oli melko tylyä.

-Tiesin itseasiassa jo koelauluissa, että en voita tätä kisaa, sillä minulla ei ole sitä jotain, jota tv:hen etsitään. Kartanovaiheessa tipuinkin sitten heti ja minulle toivotettiin heti mukavaa kotimatkaa.

 

Idolsista putoaminen ei vienyt intoa musiikin tekemisestä

Vaikka Idolsiin osallistuminen ei vienyt tätä nauravaista nuorta kohti parrasvaloja, ei hän jäänyt sänkyyn makaamaan. Päinvastoin. Savolainen rakentaa tällä hetkellä uutta uraa huippumuusikoiden kanssa.

-Nyt painetaan oikein kunnolla uutta musiikkia huipputyyppien kanssa ja saa nähdä mitä sieltä syntyy. Keikkojakin tehdään jo nyt kovasti uudella bändillä ja kokoonpanolla. Myös itse keikkailen paljon pianon kanssa paikasta toiseen.

Sanni ei kuitenkaan suostu paljastamaan keiden kanssa hän tekee musiikkia, mutta lupailee, että isoja juttuja on tulossa. Toivottavasti tästä positiivisesta artistilupauksesta kuullaan vielä.

Aatu Itkonen

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest