Aatu kulisseissa: Nelosen Stand Upin tekninen tuottaja Jesse Tervolin: ”Ohjelmien prosessit kestävät vuosia”

27.8.2018

Kouvolalaisen tuotantoyhtiö Same-eYes Oy:n tuottaja Jesse Tervolin vieraili Aatu kulisseissa –podcastissa.

 

Kouvolalainen tuotantoyhtiö ja mainostoimisto Same-eYes Oy viettää tänä syksynä kymmenvuotisjuhliaan. Same-eYes tuottaa niin elokuvia, tv-ohjelmia kuin mainosmateriaalejakin. Kaikki alkoi kuitenkin pienestä.

-Olemme harrasteen koko ikämme yhtiökumppanini Sami Malmbergin kanssa kuvaamista. Tiemme kohtasivat ja vuonna 2007 teimme ensimmäisen omakustanne elokuvan, joka voitti kameralehden harraste-elokuvan kilpailun. Voiton jälkeen perustimme nykyisen yrityksen, Jesse sanoo.

2007 vuoden jälkeen on tapahtunut paljon ja Jesse sanookin verkostoitumisen olevan taikasana kyseisellä alalla.

-Kymmenen vuotta siihen meni, että alkoi saamaan jalkaa ovien väliin. Nyt on paljon projekteja työn alla, joista uusin ”Höppänä tonttu” –sarja on esituotantovaiheessa.

Tällä hetkellä kuitenkin kouvolalainen tuotantoyhtiö on saanut kuvaukset purkkiin kolmatta kautta varten Nelosella pyörivään ”Stand Up” –ohjelmaan. Mutta kuinka päästään mukaan näinkin suosittuun sarjaan ja mitä tehtäviä on tuottajalla?

-Ohjelman sisällöstä vastaa Suomen Stand Up, joka on myynyt ohjelman kanavalle ja ostanut meiltä siihen teknisen toteutuksen. Tehtäviini kuuluu oikeastaan kaikki mitä tapahtuu, kun koomikko astuu lavalle ja ennen kuin jakso tulee ulos tv:stä. Totta kai meillä on erikseen leikkaajat ja muu tarvittava henkilökunta.

Nykypäivänä kuvauslupien hankkiminenkin on yksi työ, puhumattakaan palavereissa istumisista ja puhelinsoitoista. Kuvaukset ovat vain yksi osa isosta kokonaisuudesta.

-Harva tulee edes ajatelleeksi, kuinka paljon nähdään vaivaan vaikka puolen tunnin tv-ohjelmaan, puhumattakaan parituntisista elokuvista. Kyseessä voi olla vuosien prosessi, Jesse sanoo.

Kuinka paljon julkisuudesta tutut juontajat vetävät ihmisiä ohjelmien ääreen? Entä miten sinun ohjelmaideaasi lähdettäisiin viemään eteenpäin, jotta se päätyisi televisioon? Kuuntele Jessen haastattelu kokonaisuudessaan klikkaamalla tästä.

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest