Aatu kulisseissa: Kouvolan ydinkeskusta ry:n toiminnanjohtaja Marikka Ruotsalainen

6.8.2018

Kouvolan ydinkeskusta ry:stä Marikka Ruotsalainen: ”Taiteiden yötä suunnitellaan yli vuosi”

Kouvolan ydinkeskusta ry:n toiminnanjohtaja Marikka Ruotsalainen ryhtyi nykyiseen työtehtäväänsä vuosi sitten ja töitä on riittänyt. Tämä ei ole ihme, sillä Ruotsalainen johtaa Kouvolan ydinkeskustan toimintaa, joista iso osa ovat tapahtumat.

-Tapahtumat ovat erittäin merkittävä osa toimintaamme ja niitä järjestämme vuosittain runsaasti. Isoimpana tapahtumana meillä on Taiteiden yö, jota suunnitellaan jopa 14 kuukautta, Marikka sanoo.

Tapahtumat eivät synny itsestään ja tämä vaatii palavereissa istumista ja juuri Ruotsalaisen mainitsemaa suunnittelua. Palavereja on monia ja asioita täytyy ottaa huomioon. Ensimmäisenä mietitään ohjelmarunko, jossa täytyy olla vaihtelua. Tämän jälkeen alkaa esiintyjien metsästys ja suunnitellaan budjetti. Lopuksi vielä pohditaan turvallisuuskysymyksiä ja tehdään tarvittaessa pelastussuunnitelma. Ydinkeskusta ry ei ole kehitysyhteisö ja näin ollen 12 tapahtumaan menee vuodessa vain 95 000 euroa.

-Puolet meidän liikevaihdostamme menee tapahtumiin. Se on aika pieni määrä, koska mm. Kouvolaan suunniteltiin kahden päivän lasten tapahtumaa, jonka budjetiksi olisi osoittautunut 200 000 euroa. Tapahtumien järjestäminen ja koko se prosessi on kallista.

Kouvolalaisuus lähellä

Marikka Ruotsalainen on henkilö, joka suosii paikallista. Hän suosii paikallisia toimijoita niin tapahtumissa kuin arkielämässäänkin. Tapahtumiin palkataan paikalliset äänitekniikot ja esiintyjät, lukuun ottamatta satunnaisia julkkisjuontajia.

-Ostan kaikki vaatteeni täältä Kouvolasta. On tärkeää suosia paikallisia, sillä kaikkiahan me haluamme lisää yrittäjiä Kouvolaan, Marikka sanoo.

Kouvolan kävelykatu Manskin yrittäjiä koetteli keväällä uudistusremontti. Vaikkakin remontti rajoitti ihmisten liikkumista joihinkin yrityksiin silloin tällöin, ovat tulokset remontin jälkeen huimat.

 

-Tämä remontti ja uudistus on tuonut positiivisesti ihmisiä Manskille jopa iltaisinkin, vaikka liikkeet ovat kiinni. Manskilla sijaitseva ”suihkulähde” kiinnostaa kovasti ja se on hienoa.

Kuinka paljon tapahtumien julkkisvieraat tuovat ihmisiä paikalle? Mitä mieltä Marikka on Kouvolan torista? Entä mitä suunnitelmia Marikkalla ja ydinkeskusta ry:llä on tulevaisuudessa? Kuuntele haastattelu klikkaamalla tästä.

Aatu Itkonen

 

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest