Muusikko Aleksanteri Hakaniemen uusin kappale kertoo karusta nuoruudestaan Kouvolassa – ”kukaan ei moikannut kouluni naulakoilla”

28.8.2018

Kouvolalaislähtöinen artisti ja muusikko Aleksanteri Hakaniemi julkaisi elokuun alussa uuden kappaleen, Luuseri. Nyt kappale on kerännyt yli puoli miljoonaa kuuntelua.

Aleksanteri Hakaniemen ura on ollut yhtä nousukiitoa ja uusia kappeleita ilmestyy vähän väliä. Uusin kappale, Luuseri, kertoo Hakaniemen omasta nuoruudestaan Kouvolassa. Hakaniemi kävi 1.-2. luokat Tornionmäen koulussa, jonka jälkeen siirtyi musiikkiluokille silloiseen Kankaan kouluun. Yläkoulun hän suoritti Kouvolan yhteiskoulussa.

-Se on voimalaulu, joka kertoo yläkoulun aikaisista ajoistani Kouvolassa. Silloin tuli koettua mm. syrjintää ja yksinäisyyttä, Hakaniemi sanoo.

Hakaniemi avaa asioita tarkemmin ja sanoo olleensa kiusattu. Hän arvelee kiusaamisen johtuneen muun muassa ulkonäöstään. Hakaniemi kannustaakin kaikkia olemaan rohkeasti sitä mitä haluavat olla.

-Muiden mielestä en ehkä kuulunut ulkonäöllisesti massaan, ja on ikävää, että sen perusteella jätetään ulkopuolelle. Sanoisinkin kaikille, ettei kenenkään tarvitse kulkea massan mukana vaan olkaa rohkeasti sitä mitä haluatte olla.

Hakaniemi kertoo, että bilekutsut jäivät saamatta yläkoulun aikana ja käytävillä ei moikkauksia sadellut. Sillä välin kun muut juhlivat, Hakaniemi suuntasi kotiin tai skeittamaan. Skeittauksesta kuitenkin löytyi oma kaveripiiri ja harrastukset olivat tärkeitä tälle nuorukaiselle.

-Skeittaaminen ja musiikki olivat tärkeitä harrastuksia yläkoulun aikana. 16-vuotiaanahan aloitin katusoittajana ja pikkuhiljaa siitä sitten kohti tätä päivää, Hakaniemi kertoo.

Nykyään Hakaniemellä ei ole kavereista pulaa ja niitä varmasti tulisi lisää esimerkiksi Instagramista, jossa artistilla on 18 000 seuraajaa. Luuseri kappaleesta lainattua: ”Mun kaa ei tarvii leikkiä jos oon susta outo. Musta ei saa vaan feikkiä vaik silleen pääsis joukkoon. Älä hauku mua normaaliks, haluun olla luuseri”.

Aatu Itkonen

 

 

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest