Cheekend tuo kymmeniä tuhansia ihmisiä Lahteen – kouvolalainen Cheek-fani Heini: ”tulossa on varmasti ikimuistoinen ilta”

22.8.2018

Cheekend koittaa tämän viikon perjantaina, jolloin Cheek eli Jare Tiihonen tekee uransa viimeiset konsertit Lahden Mäkimontussa. Valot Sammuu –konsertteihin on tulossa kymmeniä tuhansia ihmisiä ympäri Suomea, myös Kouvolasta. Visit Lahden toimitusjohtaja Raija Forsman kertoo vuosien suunnittelusta.

-Prosessi lähti käyntiin noin 3 vuotta sitten, jolloin siitä ei tiennyt vielä kuin järjestäjät ja me. Suurin työ oli pitää salassa tämä asia, ennen kuin asian tiimoilta pidettiin tiedotustilaisuus viime vuonna. Tämä on Lahden kaupungille valtavan hieno kunnian osoitus ja on ollut hienoa työskennellä upeiden ihmisten kanssa. Itse tähtikin, Jare, on mahtava henkilö ja viikonlopusta tulee varmasti huikea.

Forsman kertoo myös, että Lahden hotellivaraukset menivät loppuun lähes heti konserttipäivän paljastuessa. Kaikumedia selvitti, että myös Kouvolan Sokos Hotellikin on täynnä kyseisenä viikonloppuna. Hotellin henkilökunta ei kuitenkaan pystynyt varmaksi sanomaan johtuuko tämä rallitapahtumasta, joka Kouvolassa on kyseisenä viikonloppuna vai Cheekin konserteista.

Lahdessa on kattavat operaatiot järjestyksen ylläpitämiseksi ja Forsman suosittelee ihmisiä paitsi saapumaan ajoissa, myös liikkumaan julkisilla. Kouvola-Lahti välilläkin menee junia hyvin ja VR on jopa lisännyt valtakunnallisia vuoroja päätöskonserttien vuoksi.

-Molempina konserttipäivinä lähtee ylimääräinen IC-juna Lahdesta Helsingin suuntaan ja lisäksi muutamia ylimääräisiä lähijunia mm. Tampereelle ja Riihimäkeen, VR:n viestinnästä kerrotaan.

Kouvolasta kuitenkin auton rattiin hyppää lauantain pääkeikalle Heini Ahtiainen kaverinsa kanssa. Heini on ammatiltaan tanssinopettaja ja fanittanut Cheekiä taukoamatta jopa kymmenen vuotta.

-Kyllähän sitä on Cheekiä tullut kuunneltua aika paljon ja nykyäänkin Spotifylistalta löytyy hänen kappaleitaan.

Ahtiainen ei kuitenkaan ole ensimmäistä kertaa menossa Cheekiä kuuntelamaan. Stadionin keikka tuli tutuksi pari vuotta sitten, mutta odotukset ovat vieläkin korkeammalla päätöskonserttiin.

-Siitä tulee varmasti vieläkin suurempi spektaakkeli, kuin stadionilla. On tulossa ikimuistoinen ilta ja nähtäväksi jää tuleeko tippa linssiin viimeisen kappaleen aikana, Heini sanoo.

Ahtiaiselle on vielä epäselvää ajavatko he lauantai-iltana takaisin Kouvolaan vai jäävätkö Lahteen. Joka tapauksessa konsertin jälkeen kaksikon olisi tarkoitus pyöriä kaupungilla. Kouvolastakin ollaan siis kiinnostuneita Cheekendistä ja illasta tulee sata varmasti upea.

Aatu Itkonen

 

 

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest