Huomenna perjantaina nautitaan ulkoilmaelokuvasta Brankkarilla – Kouvolan Nuorisovaltuuston tempaus ensimmäinen Kouvolassa

30.8.2018

Kouvolan nuorisovaltuusto järjestää ensimmäisenä Kouvolassa huomenna perjantaina ulkoilmaelokuvanäytöksen. Näytös tapahtuu Kouvolan Brankkarin pihalla ja elokuvana on tuorein Star Wars, Solo: A Star Wars Story. Tapahtuman järjestelyistä kertoo nuorisovaltuuston puheenjohtaja Anssi Moilanen.

 

 

-Suunnittelu alkoi alkuvuodesta tapahtumatyöryhmän kesken. Idean ulkoilmaelokuvalle Kouvolassa keksivät nuorisovaltuutetut itse. Myöhemmin sain tietooni, että vastaavanlaista tapahtumaa on järjestänyt Turussa Turun nuorisovaltuusto, jo monta vuotta putkeen. Heidän kokemukset ovat olleet pelkästään positiiviset, joten uskon tämän tapahtumakonseptin menestyvän myös Kouvolassa hyvin, Anssi sanoo.

Tapahtuma on maksuton ja päihteetön. Kouvolan nuorisovaltuustolla on yhteistyökumppaneina Laitilan Kino, jolta he saavat uunituoreen elokuvan. Tapahtuman mahdollistajana on Kouvolan nuorisopalvelut, sekä tapahtuma on osana nuorisopalveluiden kulttuurista nuorisotyötä. Lisäksi Brankkarille tulee oma tekniikkahenkilökunta. Mutta kuinka paljon tällainen lysti maksaa?

-Meillä menee vuosittain tapahtumiimme noin 6000 euroa ja uskoisin tämän kustantavan muutamia satoja. On hienoa, että saamme näihin yhteistyökumppaneita ja tukea. Nuorillehan tätä tehdään.

Tapahtuma on ensimmäinen Kouvolassa ja Moilanen odottaakin alueelle useita ihmisiä, ehkä jopa satoja. Tapahtumaa on markkinoitu muun muassa kouluissa ja se on herättänyt suurta kiinnostusta. Brankkarille laitetaan tuolit ja viltit, mutta omat eväät täytyisi tuoda itse.Moilanen myös mainitsee, että alueelle ei kannata tulla Amerikan tyyliin esim. mopoautoilla katsomaan elokuvaa. Ajoneuvot voi jättää Brankkarin parkkipaikalle ja tulemaan itse paraatipaikoille seuraamaan elokuvaa viltin päällä viileenä syksyiltana, toki omat retkituolit ja viltit saa ottaa matkaansa. Elokuviin mennessä ei saa normaalisti ottaa omia naposteltavia mukaan, mutta tällä kertaa se on jopa suositeltua..

Ilmainen Solo: A Star Wars Story–elokuvanäytös Kouvolan Brankkarin pihalla perjantaina 31.8.2018 klo 21.00 alkaen.

 

Aatu Itkonen

 

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest