Aatu kulisseissa: Muotoilun moniosaaja Tiina Ikkonen: ”En osaa olla tekemättä mitään”

3.9.2018

Kouvolalainen muotoilija Tiina Ikkonen vieraili Aatu kulisseissa -podcastissa.

 

Tiina Ikkonen on kouvolalainen muotoilija, joka sai jo opiskeluaikoinaan kosketuspinnan Suomen eri kaupunkeihin. Lukion jälkeen Ikkonen päätyi opiskelemaan vaatesuunnittelua Hämeenlinnaan, jonka jälkeen kesätöihin Helsingin Linnanmäelle. Linnanmäeltä tie vei Vantaalle puuartesaaniopintoihin ja lopuksi Kouvolaan teollisuusmuotoilijaksi. Tällä hetkellä Ikkosen arkipäivät menevät päivätöissä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, jossa tämä moniosaaja on päässyt City Drivers -hankkeen projektipäälliköksi. Työssään Ikkonen kehittää palvelumuotoilua, mutta mistä syttyikään into näinkin luovalle alalle?

-Muotoiluala on aina kiinnostanut lapsesta asti. Isä ja äiti ovat molemmat tehneet koko ikänsä kaikenlaista käsillään ja tälläkin hetkellä isälläni on pienoismallit työn alla. Lukion jälkeen alkoi myös liikunta kiinnostamaan, ja näin ollen jatko-opiskelupäätöstä täytyi miettiä. Muotoiluala kuitenkin vei voiton ja hyvä niin, Ikkonen sanoo.

Ikkonen perusti Noheva Luova -osuuskunnan muun muassa työparinsa Meri Vallan kanssa kesällä 2015. Noheva Luova tarjoaa esimerkiksi palvelu- ja tuotemuotoilua sekä tapahtumasuunnittelua. Kouvola kulttuurikaupunkina lämmittää Ikkosen sydäntä.

-Meitä on tällä hetkellä Noheva Luovassa 17 jäsentä, Kouvolassa, kotkassa ja Helsingissä. Meillä jokainen tekee itse omia töitään ja hankkii itse omat asiakkaansa. Luonnollisesti laskutus hoituu osuuskunnan kautta. Kouvola on mainio kaupunki kulttuurille ja muotoilulle. Sopivan pieni kaupunki, josta löytyy liiketiloja ja myös asiakkaita.

Tällä hetkellä Ikkosen töihin kuuluvat myös yhteistyöprojektit, joista uusin on toteutettu Kouvolan kaupungin kanssa. Siinä Ikkonen on tehnyt Meri Vallan kanssa Kouvolan rataoppimislaitoksen edessä olevaan linja-autopysäkkiin kuvakollaasin.

-Oli hienoa, kuinka tähän lähdettiin heti mukaan. Toivottavasti yhteistyölle ja uusille kuvakollaasipysäkeille tulee jatkoa, Ikkonen sanoo.

 

Minkälaisia ovat Tiinan kissapiirustukset? Entä mitä vinkkejä Tiinalla on luovalle alalle haluaville nuorille? Kuuntele haastattelu klikkaamalla artikkelin kuvaa tai tästä.


Aatu Itkonen

 

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest