Anu Itkosen tanssiteos kertoo syövästä – Pato Areenalla koetaan tunteita viikonloppuna

27.9.2018

Kouvolalaisen koreografin, Anu Itkosen, tanssiteos Kasvain Kasvoi Vain saa ensi-iltansa Pato Areenalla perjantaina 28.9.2018 klo 19.00.

 

Anu Itkosen Kasvain Kasvoi Vain –tanssiteos esitetään Kuusankosken Pato Areenalla kolme kertaa tulevan viikonlopun aikana. Teos kertoo syövästä ja kasvaimista, jotka taistelevat ihmisen kehossa. Teoksessa esiintyy 20 tanssinharrastajaa, joista nuorimmat ovat 12-13-vuotiaita.

-Prosessi käynnistyi vuoden 2017 syksyllä, jolloin kysyin entisiä oppilaita mukaan teokseen. Sitten kuitenkin loukkasin polveni ja projekti jäi puoleksi vuodeksi tauolle. Tänä syksynä nostin asian uudelleen esille ja päätimme yhdessä jatkaa. Nyt olemme harjoitelleet noin 12 tuntia, ja on hienoa saada teos ihmisten katsottavaksi viikonloppuna, Itkonen kertoo.

Esitys on kestoltaan puolituntia sisältäen musiikin ja videoprojisoinnin lisäksi soolo-, duetto- ja ryhmäkohtauksia. Se esitetään Pato Areenalla perjantain ensi-illan lisäksi lauantaina klo 15.00 ja klo 17.00. Liput näytökseen ovat 14€/12€.

Teokseen inspiraation Itkonen on saanut läheiseltä ystävältään, joka sairastettuaan syöpää useamman vuoden ajan, nukkui pois tänä keväänä. Vaikka teoksen aihe käsitteleekin syöpää ja kasvaimia, sekä hyvän ja pahan taistelua, ei se kuitenkaan ole missään määrin ahdistava.

-Esityksessä koetaan varmasti erilaisia tunteita, sillä tanssijoiden liikekieli on voimakasta. En sanoisi sen olevan surullinen tai mitään sellaista, päinvastoin, loppujen lopuksi teoksesta jää toiveikas olo, Itkonen sanoo.

Kasvain Kasvoi Vain –tanssiteos Kuusankosken Pato Areenalla perjantaina 28.9. klo 19.00 ja lauantaina 29.9. klo 15.00 ja 17.00.

 

Aatu Itkonen

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest