Karnevaalikauppa Hupi ja Juhla täytti vuoden – liikkeessä tuhansia asiakkaita vuodessa

4.9.2018

Kouvolalainen karnevaalitavarakauppa Hupi ja Juhla vietti juuri yksivuotisjuhliaan. Hupi ja Juhla perustettiin viime vuoden elokuussa, kun liikkeen toimitusjohtaja Lauri Syrjänen ja omistaja JP Pirinen miettivät miten Kouvolaan saataisiin ilmapalloja myyvä kauppa. Pelkästään ilmapalloja myyvä liike ei olisi ollut kannattava, joten he päättivät erikoistua kokonaisuudessaan karnevaalitavaroihin. Nyt Hupi ja Juhlasta saa niin ilmapalloja, meikkejä, naamiaisasuja kuin pienimuotoisia taikatemppujakin. Mutta miten vuosi sitten Hupi ja Juhla otettiin vastaan Kouvolassa?

Vastaanotto oli hyvä, sillä olemme todella keskeisellä paikalla Kouvolan keskustassa ja varmasti alusta alkaen meidän isot ikkunateippaukset herättivät huomiota. Markkinointina emme oikeastaan ole käyttäneet kuin sosiaalista mediaa, mutta hyvin on ihmisiä riittänyt ja näin ollen mainos tavoittanut, Syrjänen sanoo.

Sosiaalisen median lisäksi puskaradio on oiva markkinointikeino. Myös tämä kaksikko huomasi puskaradion voiman.

-Kun myymme vaikka ison sisääntuloon tarkoitetun ilmapallokaaren syntymäpäiville, niin totta kai kaaren näkevät kymmenet juhlavieraat. Näistä juhlavieraista ehkä muutamat kiinnostuvat kysymään lisää ja toivon mukaan päätyvät liikkeeseemme.

Hupi ja Juhla on vuoden aikana saanut tuhansia asiakkaita ja ovi käy säännöllisin väliajoin. Mutta onko kanta-asiakkuuksia vielä kerennyt muodostua?

Kyllä meillä on tällä hetkellä noin pari sataa kanta-asiakasta. Sieltä löytyy niin sirkuslaisia, taikureita, maskeeraajia kuin tavallisia ihmisiäkin. On hienoa huomata, kuinka sesonkiaikoina ihmiset panostavat vaikkapa Halloweenjuhlien tunnelmaan tai lasten synttäreihin. Ehkä he tulevat uudestaan taas ensi vuonna, Syrjänen toivoo.

Hupi ja Juhla on mainio esimerkki siitä kuinka myös pienemmätkin liikkeet voivat menestyä. Katso videolta miltä näyttää taikurina ja ilmapallotaiteilijanakin tunnetun JP Pirisen omistamassa kaupassa – klikkaa tästä.

Aatu Itkonen

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest