Kehitysvammaisten valtakunnallinen kirkkopyhä kokosi 600 henkeä messuun Kouvolassa 9.9

11.9.2018

Mikä on tänään murheesi? Ehkä se liittyy sinuun itseesi, terveyteesi, työhösi, jaksamiseesi, toimeentuloosi. Tai ehkä ne ovat ihmissuhteiden murheita; perheeseen, sukuun, ystäviin, työtovereihin tai muihin lähimmäisiin liittyviä huolenaiheita. Murheet voivat koskea menneisyyttä ja sen tapahtumia ja tekoja. Tai huolet voivat liittyä tulevaisuuteen, niin omaan, läheisten ihmisten tai koko maailman tulevaisuuteen. Murheiden ja huolten luetteloa voisi jatkaa loputtomasti.

Jos olet tänään huolia vailla, niin ole siitä iloinen ja kiitä siitä hyvää Jumalaa. Kuitenkin hyvin usein murehdimme tulevasta. Ainakin minulla on se taipumus. Joskus menneetkin asiat painavat ja huolettavat. Kuitenkaan murehtiminen ei poista huomisen murheita eikä menneisyyden taakkaa. Sen sijaan murehtiminen poistaa voiman tästä päivästä.
Piispa Seppo Häkkinen saarnasi kirkkopyhässä Kouvolan Keskuskirkossa. Koko messu tulkattin myös viittomakielelle.

Kehitysvammaisten kirkkopyhä on tapahtumakokonaisuus, johon sisältyy messu, erilaista oheisohjelmaa sekä juhla. Tapahtumapaikkana on tänä vuonna Kouvolan Keskuskirkko ympäristöineen. Päivän aloitti messu klo 10 ja siihen osallistui noin 600 henkeä. Messun jälkeen tapahtumaan ilmoittautuneille oli varattu 450 annosta lounasruokaa. Ruokailu oli järjestetty Kouvolan seurakuntakeskuksessa sekä ulkoteltoissa Keskuskirkon viereisellä pysäköintialueella.

Kouvolan seurakuntayhtymän yhteistyökumppaneina tapahtumassa toimivat muun muassa Stora Enso, Puolustusvoimat, Sotilaskotisisaret, Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Carea, Partiolippukunta Valkealan kolmisoihtu ja Kouvolan kaupunki.

Puolustusvoimat esitteli Keskuskirkon vieressä kalustoa sekä muun muassa naamiointivälineistöä. Partiolaiset tarjosivat kävijöille toimintaa luontoaiheisilla rasteilla. Tapahtuman kahvituksesta vastasivat Sotilaskotisisaret.

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest