Aatu kulisseissa: Tubetähti Herbalisti

23.10.2018

Kouvolalaislähtöinen tubetähti Herbalisti menestyksestään: ”Satuin oikeaan paikkaan oikeaan aikaan”

 

Kouvolalaislähtöinen tubettaja Juuso Karikuusi vieraili Aatu kulisseissa -podcastissa.

 

Juuso Karikuusi on 24-vuotias kouvolalaislähtöinen videoidentekijä, joka tunnetaan parhaiten nimellä Herbalisti. Tältä nuorukaiselta löytyy kuin löytyykin lähes 300 000 YouTube tilaajaa ja lähes 230 000 someseuraajaa. Mutta palataanpa hetkeksi taakse päin, Juuson ensimmäisiin videoihin.

-Aloitin videoiden tekemisen 13-vuotiaana animaatioilla ilman ääntä tai kasvoja. Tämän jälkeen videokuvaaminen alkoi yhä enemmän kiinnostamaan, ja vuonna 2011 aloitimme kavereiden kanssa tekemään sketsejä ja pelivideoita. Kaksi vuotta myöhemmin laitoin oman Herbailua -kanavan pystyyn ja tässä ollaan, Juuso sanoo.

Sadattuhannet tilaajat eivät kuitenkaan ole tulleet yhdessä yössä vaan kyseessä on ollut vuosien prosessi. Juuso muisteleekin, kuinka hän on 7 vuotta sitten juhlinut Kouvolassa 700 tilaajan rajan ylittymistä.

-YouTuben kasvu oikeastaan lähti vasta vuonna 2013, jolloin laitoin juuri nykyisen kanavani pystyyn. Olin tällöin työssäoppimassa Maltalla pari kuukautta, ja samalla päätin tehdä videoita. Näillä vlogeilla sain 10 000 tilaajaa melko nopeasti ja siitä se sitten lähti. Toki tätä edellytti jo tullut kokemus ja taito muun muassa kuvaamiseen. Voikin siis sanoa, että satuin oikeaan paikkaan oikeaan aikaan, Juuso pohtii.

Vuodet vierivät ja ensimmäisistä vlogivideoista Juuson matka on vienyt lukuisiin yhteistyöprojekteihin ja jopa tv:hen asti. Nuorukainen tutustui tubettajakollegaansa, Lakkoon, ja sai vireille muun muassa oman tv-ohjelman, Lakon ja Herban Boxi. Kaksikko nähdään myös juontajina supersuositussa Posse -ohjelmassa. Entä onko koskaan tullut tilannetta, että ei jaksa?

-Olen parikin kertaa miettinyt, että mitä jos ei tekisi enää. Monia öitä on vietetty editoinnin kimpussa ja se on raskasta. Hoidan itse kuitenkin kaiken muun paitsi myynnin. Rakastan tehdä videoita ja onneksi se vei voiton.

 

On hetkiä, jolloin haluan vetää hupun päähän”

 

Juuso Karikuusen elämässä on kavereita joka puolella. Kun hän menee shoppailemaan, skeittaamaan tai jopa ruokakauppaan, saattaa hän kuulla: ”Moi Herba, otetaanko yhteiskuva?” Juuson tilanteessa onneksi suosio ei räjähtänyt kerralla isosti, vaan kaikki tapahtui rauhassa.

-Pikkuhiljaa ihmisten tietoisuuteen nouseminen auttoi julkisuuden käsittelyssä. Tähän työhön kuuluu olla sosiaalinen ja tavata ihmisiä myös kameran takana. Mielestäni on mahtavaa moikata katsojia livenä esim. Meet & Greet -tilaisuuksissa, ja totta kai myös muuallakin.

Vaikka tubettajan työhön kuuluu olla ihmisten kanssa tekemisissä, ei se aina joka paikassa ole mieluisaa.

-Salakuvaamista tapahtuu silloin tällöin ja tiedostan esimerkiksi junassa, jos puhelimen kameran linssi on navan kohdalla kohdistettuna minuun. Se tuntuu kenestä tahansa ikävältä. Lisäksi joskus tällaisten Meet & Greet -tilaisuuksien jälkeen, kun on juuri tavannut satoja nuoria, haluaisi vain vetää hupun päähän ja mennä lähikauppaan ilman, että joku tulee heittämään läppää. Haluan kuitenkin aina antaa kaikkeni katsojille ja on hienoa tavata ihmisiä, Juuso sanoo.

Minkä salaisuuden Juuso paljasti haastattelussa? Kuinka saada seuraajia? Miten tubettamisella tienaa? Entä mitä mieltä Juuso on Kouvolasta? Kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan tästä.

Aatu Itkonen

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest