Kouvolan kirkot ovat pääosassa kameraseuran valokuvanäyttelyssä

10.10.2018

Kouvolan Kameraseura ry järjestää valokuvanäyttelyn, joka esittelee Kouvolan alueen kirkkoja. Näyttely Kirkkomme sanoin ja kuvin muistuttaa yhteisestä kulttuurihistoriallisesta ja arkkitehtuurisesti merkittävästä perinnöstä Kouvolassa, ja avaa uusia näkökulmia kirkkotiloihin. Yhteistyökumppanina näyttelyn toteuttamisessa on toiminut Kouvolan seurakuntayhtymä.

Marraskuun loppuun saakka avoinna olevan näyttelyn avajaisia vietetään kauppakeskus Veturissa sunnuntaina 14. lokakuuta. Näyttely koostuu noin 100 valokuvasta, 21 eri kuvaajalta.

Kuvia näyttelyyn tarjottiin yli 400 kappaletta. Näistä valitsimme näyttelyn sadan kuvan kokonaisuuden. Halusimme katsoa aihetta taiteellisesta näkökulmasta.

Kouvolan kameraseuran puheenjohtaja, Jaana Ahola

Valokuvanäyttely on kameraseuran tämän vuoden pääprojekti, ja kaikki kuvat ovat seuramme omien kuvaajien ottamia. Vuoden aikana kävimme kuvaamassa kirkkoja yhdessä ja järjestimme myös erilaista koulutusta, joka tähtäsi mahdollisimman hyvän näyttelyn aikaansaamiseksi. Mukana on kuvia myös kuvaajilta, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet suuren näyttelyn järjestämiseen.

Valokuvat ja muistot täydentävät toisiaan

Näyttelyä täydentää valokuvissa esiintyvien kirkkojen esittelyt, sekä kirkkoihin liittyvät tarinat elävästä elämästä. Muistoja Kouvolan kirkoista on näyttelyä varten kerätty Kouvolan seurakuntien verkkosivujen kautta syksyn aikana. Valokuvien välityksellä kameraseura tarjoaa uuden lähestymisnäkökulman paikallisiin kirkkorakennuksiin.

Toivomme, että näyttely herättää ajatuksia ja muistoja Kouvolan kirkoista. Haluamme myös näyttää kirkkotilojen historiallisen ja arkkitehtuurisen puolen.

Kouvolan kameraseuran puheenjohtaja, Jaana Ahola

Valokuvanäyttely Kirkkomme sanoin ja kuvin 15.10.–30.11.2018
kauppakeskus Veturi, 1. kerros (K-Citymarketin vastapäätä), vapaa pääsy
Avajaiset 14.10. klo 14

Kuvassa: Valkealan kirkko talvimaisemassa, kuvaaja Risto Pasanen
Artikkelikuva on esillä myös valokuvanäyttelyssä.

Lisätietoja:
Jaana Ahola
puheenjohtaja, Kouvolan kameraseura ry
[email protected]
puh. 040 515 8045

Kouvolan Kameraseura ry:n ja Kouvolan Seurakuntayhtymän tiedotteen pohjalta toimittanut:
Tanja // Kaikumedia

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest