Nuoria osallistetaan ja työllistetään media-alalle Kouvolassa

12.11.2018

Uusi tapa toimia hankkeen – päätösseminaari 17.11.2018 klo 10:30-11:30 Porukkatalolla

Pohjois-Kymen Kasvu ry:n kansalaistoimijalähtöiseen paikalliseen kehittämiseen keskittyvä, ESR-rahoitteinen Uusi tapa toimia -hanke on päättymässä. Hankkeen päätöstilaisuus pidetään 17.11.2018
klo 10:30 Porukkatalon 1. kerroksessa, KVY: tiloissa (Savonkatu 23). Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Uusi tapa toimia on pieni, mutta pippurinen Kouvolan kaupunkialueille keskittyvä ns. kaupunkileader -hanke, jonka kesto on vajaat kaksi vuotta ja kokonaiskustannukset 75 000 euroa. Hankkeessa on perustettu Kaikumedia, kansalaistoimitteinen paikallinen media ja oltu mukana yhteisöllisen Porukkatalon toiminnan toteutuksessa. Lisäksi hankkeessa on yhteistyössä paikallisten nuorten ja yhdistystoimijoiden kanssa kehitetty yhdistysmestari-kisälli -toimintamallia sekä ohjelma- ja osaamispankkia kouvolalaisten käyttöön. Hankkeessa on syntynyt myös kymenlaaksolaisten välityömarkkinatoimijoiden yhteinen verkosto.

Hankkeessa perustetun Kaikumedian rooli Kouvolassa on sekä osallistava että työllistävä. Media- ja viestintäalan tehtäviin on Kaikumedian avulla työllistetty jo kaksi pitkäaikaistyötöntä nuorta. Työllistämisen lisäksi Kaikumedia on tarjonnut työharjoittelu ja -oppimispaikkoja useille nuorille. Kesän 2018 aikana paikalliset vapaaehtoiset kansalaistoimittajat toimittivat Kesäkaikuja Kouvolasta raportteja Radio Kaakon FM-taajuuksille. Kaikumedia on tehnyt yhteistyötä toimintansa alusta asti myös Kuusaan Radion toimittajatiimin ja muiden paikallisten median edustajien kanssa.

Kouvolan seudun yhdistystoimijat ovat saaneet hankkeelta tukea ja apua erityisesti viestinnän jatkuvasti kasvaviin haasteisiin. Hankkeen avulla on toteutettu yhdistysesittelyitä video- ja äänimuodoissa sekä järjestetty mediakoulutusta yhdistystoimijoille media- ja viestintäalasta kiinnostuneille kansalaisille. Hanke on onnistuneesti löytänyt uusia tapoja toimia aktiivisen, mutta ikääntyvän yhdistysväen ja nuorten sekä maahanmuuttajien välille.
Hankkeen päätöstilaisuudessa 17.11. esitellään hankkeen tuloksia ja kerrotaan tarkemmin hankkeen toteutuksesta. Paikalla tilaisuudessa on hankkeeseen osallistuneita ja sen avulla työllistyneitä nuoria, jotka kertovat omasta roolistaan hankkeessa. Tilaisuudessa jaetaan hankkeen tulosten pohjalta toimitettu Uusia tapoja toimia yhdistystoimijalle -vihkonen.
Kaikki uusista tavoista toimia kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita paikalle!

Pohjois-Kymen Kasvu ry on Kouvolan ja Iitin alueella toimiva Leader-ryhmä eli kehittämisyhdistys, joka rahoittaa maaseutualueen yleishyödyllisiä hankkeita ja mikroyrityksiä Leader-rahoituksella. Rahoitus koostuu EU:n, valtion, kuntien ja yksityisestä rahoituksesta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tilaisuuteen: hankkeen projektipäällikkö Tanja Rautavirta, puh. 040 590 5655, [email protected] tai toiminnanjohtaja Evita Reitti, [email protected] tai puh. 040 586 1134

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest