Suomen lasten itsenäisyysjuhlaa vietetään jo toisen kerran

5.12.2018

Tänään järjestetään Säätytalossa Helsingissä Suomen lasten itsenäisyysjuhla. Kun Suomi viime vuonna täytti sata vuotta, Säätytalo Helsingissä täyttyi yli viidestä sadasta 10-vuotiaasta itsenäisyyspäivän juhlijasta.
Suomen 100-vuotisjuhlavuoden perintönä itsenäisyyspäivän aaton juhlinnan perinne jatkuu.

Juhlaan on kutsuttu yli 600 lasta, kaksi jokaisesta Suomen kunnasta, Pääministeri Juha Sipilä kättelee kymmenvuotiaat juhlavieraat.
Kaikumediastakin tuttu Aatu Itkonen on saanut kunnian nuorena kouvolalaisena juontaa tämän arvokkaan ja virallisen juhlan.

Tulossa on oman urani arvokkain ja isoin keikka! On myös mahtavaa olla mukana kouvolalaisena ja saada sitä kautta Kouvolalle näkyvyyttä.

  • Aatu Itkonen

Juhlan kunniavieraat eli lapset on ilmoitettu juhlaan kunkin kunnan toimesta. Jokaisesta Suomen kunnasta on kutsuttu juhlaan kaksi 10-vuotiasta, vuonna 2008 syntynyttä lasta. Vierasjoukon toivotaan edustavan kattavasti kaikkia Suomen lapsia. Suomen lasten itsenäisyysjuhla on toki arvokas juhla, mutta ennen kaikkea se on lasten juhla. Niinpä vaatevalinnassa oleellisinta on, että jokainen lapsi voi saapua juhlaan sellaisissa juhlavaatteissa, jotka itse kokee sopiviksi.

Juhlan järjestää valtioneuvoston kanslia yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Lapsiasiavaltuutetun toimiston kanssa. Vastaanottoa ja juhlaa vietetään Säätytalolla 5.12.2018 klo 15-17:30.

Lue lisää Suomen lasten itsenäisyysjuhlasta:
https://www.mll.fi/suomen-lasten-itsenaisyysjuhla-5-12-2018/

Photo by Tim Zänkert on Unsplash

Tekijä

Teema

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest