Kyläralli voitetaan vauhdin sijaan tyylillä, taidolla ja taktiikalla

23.5.2019

Kyläralli-tapahtuma järjestetään lauantaina 8.6.2019 samanaikaisesti kolmen maakunnan alueella, yhtenä tapahtumanäyttämönä toimii Iitin kylät. Kyseessä on uudenlainen tapa maaseutumatkailla ja nauttia kesäpäivästä kylillä leikkimielisen kisan lomassa.

Tätä rallia ei voiteta vauhdilla vaan tyylillä, taidolla ja taktikoinnilla. Leikkimielisessä kisassa kierretään kyliä autokunnittain suorittaen erikoiskokeita ja nauttien kylien oheisohjelmasta. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton ja soveltuu niin lapsiperheille kuin työ- ja harrastusporukoille. Joukkueessa voi olla niin monta jäsentä kuin laki sallii matkustajia kulkuneuvoon.

Kylien erikoiskokeet eli tehtäväpisteet ovat kaikille soveltuvia toiminnallisia ja tietovisapohjaisia tehtäviä. Kisaa varten joukkue lataa älypuhelimeen maksuttoman pelisovelluksen, joka ohjaa joukkuetta reitillä ja rekisteröi suorituspisteet. Pelisovellus yllättää varmasti helppokäyttöisyydellään, mutta toki kisaan pääsee mukaan myös perinteisellä paperipassilla.

KYLÄRALLI IITIN KYLILLÄ

Kylärallissa kierretään autokunnittain ympäri Iitin viehättäviä kyliä ja jokaisella rallitiimillä on mahdollisuus voittaa, aiempaan rallikokemukseen katsomatta. Kylärallin kahdeksassa EK-pisteessä tiimit suorittavat erilaisia, hauskoja ja haastaviakin tehtäviä, joiden lisäksi tiimit voivat saada tyylipisteitä yhtenäisestä tiimiasustuksesta.

Iitin Kylärallin virallinen avaus tapahtuu KesäKausalan avajaisten yhteydessä Kausalan torilla klo 11.45, jossa on myös yksi rallin erikoiskokeista. Peli avautuu klo 12.00 ja erikoiskokeita voi suorittaa klo 16.30 asti. On hyvä huomioida, että vaikka kisan virallinen avaus on Kausalan torilla, niin erikoiskokeet voi kiertää haluamassaan järjestyksessä 12-16.30 välisenä aikana. Kaikkia tehtäväpisteitä ei ole pakko suorittaa, ja ruuhkien välttämiseksi voi olla hyväkin valita vaihtoehtoinen reitti. Ennakkoon ilmoittautuneille joukkueille lähetetään rallikirjanen, josta voi tutustua kylien oheisohjelmaan ja suunnitella reittiä myös sen mukaisesti. Reitiltä löytyy useampi kahvittelu- ja ruokailupaikka, joten myös tämä kannattaa ottaa reitin pohdinnassa huomioon.

Autokaan ei ole tapahtuman pohjimmaista ideaa ajatellen välttämättömyys. Kovakuntoisimmat voivat siis hypätä pyörän selkään ja käydä suorittamassa haluamansa määrän erikoiskokeita pyörällä polkien.

Tehtäväpisteet sijaitsevat Kausalan torin lisäksi Jokuessa, Säyhteellä, Kirkonkylällä, Kymentakana, Perheniemessä, Maakansassa ja Radansuussa. Lisäksi reitin varrelle on pystytetty niin sanottuja kylmäasemia, joista joukkue voi kerätä lisäpisteitä. Voittajat julkistetaan ja palkitaan Iitin kirkonkylällä klo 17. Kirkonkylälle on kehitelty oheisohjelmaa palkitsemisten ympärille klo 16-18 väliseksi ajaksi.

Parhaiten kartalle pääsee vierailemalla Kylärallin verkkosivuilla osoitteesta www.kylaralli.fi, josta löytyy kisaohjeistus ja tehtäväpisteiden tarkat sijainnit. Kisaan pääsee mukaan saapumalla jollekin tehtäväpisteelle la 8.6 klo 12 alkaen, jossa joukkue saa peliohjeistuksen. Tehtäväpaikat tunnistaa suurista Kyläralli-kylteistä. Ennakkoilmoittautuminen on suotavaa, muttei pakollista.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina ja rallitiimejä palkitsemassa ovat Kausalan Pinnoite Oy, SupVentures, Iitin Musiikkijuhlat, KymiRing, Lahti Events, Kouvolan Lakritsi ja Iitin Maatilatori.

ALUEIDEN VÄLINEN YHTEISPONNISTUS

Kyläralli-hanke on Kymenlaakson Kylät ry:n, Päijänne-Leader ry:n ja Uudenmaan Kylät ry:n toteuttama hanke. Hankkeessa pilotoidaan kolmen maakunnan Kyläralli-tapahtumakokonaisuus Avoimet Kylät-päivänä sekä tuotetaan kaksikielinen Kyläralli-käsikirja, jonka avulla ralli voidaan järjestää laajemmallakin alueella ilman, että taustalla toimii suurempaa vastuuorganisaatiota. Hanketta rahoitetaan Manner-Suomen Maaseuturahastosta ja hankkeen julkinen tuki on 39 667,25 euroa.

AVOIMET KYLÄT-PÄIVÄ

Kyläralli-tapahtuma on osa valtakunnallista Avoimet Kylät-teemapäivää, jolloin kylien toimintaan pääsee tutustumaan useissa sadoissa kohteissa ympäri Suomen. Kymenlaaksosta on ilmoitettu mukaan lähemmäs 30 tapahtumaa. Tapahtumatarjontaan voi käydä tutustumassa www.avoimetkylat.fi -sivustolla.

 

Lisätiedot

Iitin Kyläralli
Kymenlaakson Kylät ry
Elina Seppänen, [email protected], p. 040 184 3576

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest