Leppoisaa yhdessäoloa, kahvittelua ja jutustelua SPR:n ystävien kesäkahvilassa

28.5.2019

SPR: ystävät toteuttavat kesän 2019 aikana yhteistyössä Helmi Cafen kanssa kesäkahvilatoimintaa, johon kaikki ovat tervetulleita. Kesäkahvilan tarkoituksena on edullisen kahvittelun ohessa tarjota paikka, pientä tekemistä, leppoisaa yhdessäoloa ja jutustelua ihan kenelle tahansa. SPR:n ystävätoiminta järjestää kesän aikana kolme kesäkahvilaa ja jos kysyntää riittää, toimintaa kehitetään ja mahdollisesti lisätään sen mukaan.

Jouko Lukkarinen, Helena Lukkarinen, Helmi Cafe vastaava ohjaaja Outi Kaasalainen, Krista Püvi ja Hannu J. Vest järjestävät yhteistyössä kesäkahvilatoimintaa Helmi Cafen tiloissa Kuusankoskella kolme kertaa kesän 2019 aikana.


Helena Lukkarinen, yksi SPR:n ystävien aktiiveista on nähnyt ja kokenut, että ympärillämme riittää yksinäisyyttä. Enää ei käydä naapurissa kahvittelemassa kuten joskus ennen oli tapana.
”On edelleen paljon ihmisiä, jotka viettävät paljon aikaa yksin. Kahville lähteminen ei tunnu kivalta, kun ei ole seuraa, jossa ne kahvit nauttisi. Olen kiinnittänyt eri keskusteluissa ja tapaamisissa eri ihmisten kanssa huomiota suoriin ja rivien väleistä poimittavissa olevaan tietoon siitä, että keskuudessamme on todella paljon yksinäisyyttä. Enää ei käydä naapurissa kahvittelemassa, vaan ollaan yksin kukin omissa nurkissaan.” Kertoo Helena Lukkarinen ja jatkaa: ”Nämä kesäkahvilat tehdään nyt juuri tähän tarpeeseen ja siihen, että myös tässä toiminnassa jo mukana olevat pääsevät jutustelemaan myös keskenään.” Lukkarisen kanssa kesäkahvilatoimintaa järjestämässä ovat Krista Püvi, Jouko Lukkarinen ja Hannu J. Vest sekä pieni joukko muita SPR:n ystävätoiminnan vapaaehtoisia. Ystävätoiminnassa on mukana tällä hetkellä noin 15-20 aktiivista henkilöä, mutta lisää mahtuu mukaan. Kesäkahvila on mainio tilaisuus tulla tutustumaan toimintaan. ”Mukaan voi tulla pienelläkin panoksella eikä sitoutumista tarvitse pelätä, sillä tutustumisaikaa toimintaan kyllä annetaan.” Sanoo Krista Püvi.  

”Nyt haluamme kutsua tänne Helmi Cafe:n kahville, ketä vaan. Myös niitä henkilöitä, jotka jo toimivat SPR:n ystävätoiminnassa mukana.” Helena Lukkarinen täydentää ja jatkaa: ”Kynnys on matala ja kaikki ovat tervetulleita. Riittää, että tulee paikalle ja osallistua saa itselleen parhaiten sopivalle tavalla; kahvittelemaan, juttelemaan, kuuntelemaan tai vaikka pelailemaan vaikka Kouvola-visaa, tekemään päivän aarrekarttaa porukalla tai muistelemaan suomalaisia sananlaskuja. Järjestämme kahvilan puitteisiin pientä puuhaa, jottei heti kahvit juotuaan tarvitse lähteä pois. Toisaalta kesäkahviloissa voi vain istua ja olla, ei tarvitse puhua, jos ei halua tai jaksa.” 

Tämä on nyt yhteinen kokeilu. Katsotaan, miten kesäkahvilat otetaan vastaan ja kehitetään ja mietitään sitten uudestaan jatkoa. Jotain uutta pitää aina vähän ajatella.” Summaa Lukkarinen ja peräänkuuluttaa vielä, että matalan kynnyksen juttukahvilan vapaaehtoisia hoitajia tarvitaan lisää mukaan Punaisen Ristin ystävätoimintaan.

SPR:n ystävätoiminnassa vapaaehtoisina toimivat Krista Püvi ja Hannu J. Vest pitävät toimintaa moneltakin osin palkitsevana ja toivottavat uudet ystävät lämpimästi tervetulleiksi mukaan toimintaan.

Helmi Cafen kanssa yhteistyössä järjestettävissä kesäkahviloissa kahvin ja tuoreen pullan saa erikoishintaan, vain kahdella eurolla.
SPR:n ystävien kesäkahvilat Helmi Cafessa (Keskusaukio 3, Kuusankoski):
Torstaina 6.6. klo 13-14
Torstaina 4.7. klo 13-14 ja
Torstaina 1.8. klo 13-14

Toimittanut:
Tanja Rautavirta // tuottaja, Kaikumedia

 

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest