Kirjoita runo Kouvolasta

15.7.2019

Kouvolassa on tänä vuonna monen asian juhlavuosi. Kouvolan kansalaisopisto täyttää 100 vuotta, uusi iso Kouvola täyttää 10 vuotta, ja 1.1.1960 ilmaantui Suomen kartalle Kouvola-niminen kaupunki.

Näitä juhlavuosia juhlistamaan on meneillään Minun Kouvolani -runonkirjoitushanke. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki kouvolalaiset haastetaan kirjoittamaan runo Kouvolasta. Kouvolaksi mielletään uusi iso Kouvola Inkeroisista Jaalan perukoille, Kaipiaisista Iitin rajalle. Tällä tavalla syntyneistä runoista julkaistaan joulukuussa 2019 runokirja, jonka työnimi on Minun Kouvolani.

Runon aiheeksi kelpaa kaikki mikä sinun mielestäsi kuuluu sinun Kouvolaasi. Se voi olla esimerkiksi jokin paikka, tapahtuma tai henkilö. Tai nämä kaikki yhdessä runossa, jollekin henkilölle tapahtuu jotain jossain tietyssä paikassa.

Runon muoto on vapaa, runo on olla suorasanainen proosaruno, se voi olla kalevalamittainen tai minkä tahansa muun runomitan siivittämä, se voi olla loppusointuinen tai soinnuton. Se voi olla lyhyt haiku tai tanka tai pitempi vaikkapa kronikka jostain henkilöstä. Kirjoita siitä, mikä kuuluu sinun Kouvolaasi.

Eli kirjoita vähintään yhden rivin tai korkeintaan yhden sivun mittainen runo Kouvolasta.

Runoja varten on perustettu nettiosoite: [email protected]

Lähetä runo tuohon osoitteeseen tai toimita runo kirjekuoressa osoitteeseen: Kouvolan kansalaisopisto/Ritva Sorvali, Salpausselänkatu 38, 45100 Kouvola viimeistään 30.9.19.
Laita runon yhteyteen yhteystietosi sekä julkaisu- ja muokkauslupa lupa runokirjaa varten.

Kuva: Brad Neathery // Unsplash

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest