Taikuri Aatu Itkonen kiertää kouvolan kouluja

11.9.2019

Taikuri Aatu Itkonen kiertää kouvolan kouluja

Kuva: Karoliina Al-Rawe

Kouvolasta kotoisin oleva taikuri Aatu Itkonen saapuu Kouvolan alueen kouluihin pitämään menestystarina- ja yrittäjyystunteja. Aatu Itkonen vierailee seitsemässä koulussa kertomassa markkinoinnista, julkisuudesta ja esiintyjän työstä. Itkonen kiertää Kouvolan kouluja kolmatta kertaa, tänä syksynä kohderyhmä on kuitenkin osittain eri ja järjestämässä mukana on myös Pohjois-Kymen 4H yhdistys.

-Aikaisempina vuosina olen keskittynyt vahvasti alakouluissa vierailuihin ja nyt onkin hienoa päästä puhumaan vähän vanhemmille oppilaille uusiin kouluihin, Itkonen sanoo.

Kouluissa Itkonen koittaa saada nuorille uusia näkökulmia yrittäjyyteen ja oman osaamisen esille tuomiseen. Itkosella on jo viiden vuoden kokemus työelämästä joten kerrottavaa löytyykin paljon omista kokemuksista.

-Tuntini pitää sisällään paljon vinkkejä muun muassa aikataulutukseen. Olen itse myös tehnyt valtavasti myyntityötä aloittaessani taikurin keikkoja, joten markkinointiinkin löytyy yksinkertaisia juttuja, Itkonen kertoo.

Itkonen tekee paljon keikkaa, mutta koulunkäynnissä hän ei anna sen näkyä. Itkonen opiskelee parhaillaan viimeistä vuotta Tampereella media-alaa. Koulun ohella työskentelystä hän kertoo myös parhaillaan meneillään olevalla koulukiertueella

-Koulun ja työn yhdistäminen on tärkeä aihe, sillä yhä useampaa nuorta kiinnostaa työllistää itsensä esimerkiksi iltaisin tai viikonloppuisin. Viime vuonna oli ilo huomata, kuinka oppilailla on paljon hyviä liikeideoita ja visiota tulevaisuudestaan.

Kuva: Karoliina Al-Rawe

Sosiaalinen media ja julkisuus ovat myös Itkosen mielestä suosittu aihe oppilaiden keskuudessa.

-Moni ei tule ajatelleeksi somen vaaroja, eikä sitä, että kuinka helppoa mainostajien on nykypäivänä syöttää sisältöä ihmisten puhelimiin.

Itkonen ei aio puhua yksin koko tuntia, vaan tärkeä osa tilaisuutta on vuorovaikutus ja keskustelu oppilaiden kanssa

-Keskustelu on se taikasana, joka tekee tilanteesta usein rennon. Esitän kuulijoille jatkuvasti kysymyksiä muun muassa heidän harrastuksistaan ja arkirytmistä. Se on sellainen keskustelutuokio visuaalisen esitystekniikan kera, Itkonen sanoo.

Kiertueaikataulu:

6.9. Kymenlaakson Steinerkoulu

9.9. Naukion yhtenäiskoulu

13.9. Kymintehtaan koulu

13.9. Valkealan yläkoulu

20.9. Myllykosken yhteiskoulu

23.9. Kouvolan yhteiskoulu

11.10. Hirvelän koulu

 

Tekijä

Teema

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest