Kysy eläinkokeista

14.10.2019

Porukkatalossa järjestetään maanantaina 21.10. kello 18 – 20 Eläinkokeet Suomessa -keskustelutilaisuus. Tilaisuudessa käsitelllään ihmisiä monin tavoin koskettavasta, mutta heikosti tiedostetusta aiheesta, eläinkokeista. Suomessa käydään tällä hetkellä keskustelua monista eläinten käyttöön liittyvistä kysymyksistä, mutta eläinkokeet pysyvät pitkälti salassa ihmisten katseilta.

Tänä vuonna julkaistu Eläinkokeet Suomessa -kirja (Into) toimii avauksena keskustelulle eläinkokeiden käytänteistä ja kokeisiin liittyvistä eettisistä kysymyksistä. Se tarjoaa kattavan, helppotajuisen ja asiapohjaltaan vankan tietopaketin koe-eläinten käytöstä, eläinkokeita koskevasta lainsäädännöstä ja kokeiden vaihtoehdoista. Ajankohtainen teos tarkastelee myös koe-eläinten elämää tutkimuslaitoksissa ja toimenpiteitä, joihin ne tutkimuksissa joutuvat.

Yksi kirjan toimittajista ja kirjoittajista on FT Marianna Norring, joka on eläinten käyttäytymisen ja hyvinvoinnin tutkija Helsingin yliopistossa sekä eläinkokeetonta tutkimusta rahoittavan Juliana von Wendtin säätiön toiminnanjohtaja. Hän luennoi Porukkatalossa aiheesta, minkä jälkeen on mahdollisuus kysymyksille ja keskustelulle.

Kaikki eivät edes tiedä, että Suomessakin tehdään eläinkokeita. Vielä harvemmalla on hyvää käsitystä siitä, millaisia kokeet ovat. Ihmisten suhtautuminen eläinkokeisiin perustuu monessa tapauksessa luuloihin ja uskomuksiin, sillä faktatietoa on vähän saatavilla. Siksi halusimme järjestää tämän tilaisuuden, jotta kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus kysyä aiheesta asiantuntijalta. Eläinkokeet Suomessa -kirja on myös todella hyvä tietopaketti.

Pauliina Klemola, Kouvolan Animalian aktiivi

Eläinkokeet Suomessa -tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa.

Lisätiedot:
Pauliina Klemola
044 917 6853
[email protected]

Artikkelikuvana Eläinkokeet Suomessa -kirjan kansikuva

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest