Wanted: Vuoden 2020 Kymenlaaksolainen kylä, kylätoiminnan tiennäyttäjä ja maaseututoimija!

13.1.2020

Kymenlaakson Kylät ry. etsii vuoden 2020 kymenlaaksolaista kylää, kylätoiminnan tiennäyttäjää ja maaseututoimijaa. Ehdotuksia vuoden valinnoiksi pyydetään 31.1.2020 mennessä.
Valinnoilla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on löytää vuosittain aktiivisia kyliä ja kaupunginosia, tuloksellista kylätoimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja yhteistyöstä.
Lähetä ehdotuksesi perusteluineen 31.1.2020 mennessä sähköpostitse [email protected] Tarkemmat hakuohjeet osoitteessa: www.kymenlaaksonkylat.fi 
Lisätietoja puhelimitse: p. 040 184 3576 / Elina Seppänen

Vuoden 2020 kymenlaaksolainen kylä

Vuoden kylän valinnassa painotetaan kylän kehittämisen suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja uutta luovaa toimintaa sekä tulevaisuuteen suuntautumista. Valinnassa otetaan huomioon kylän kehittäminen laaja-alaisesti, lähipalvelujen tuotteistaminen, avoin tiedottaminen, yhteistyön sujuminen sekä elinkeinojen edistäminen.

Kylätoiminnan tiennäyttäjä ja maaseututoimija

Kylätoiminnan tiennäyttäjä on ollut pitkäaikaisella ja pitkäjänteisellä panoksellaan kehittämässä valtakunnallista tai paikallista kylätoimintaa ja on kylätoiminnassa ansioitunut henkilö.
Maaseututoimija on henkilö, joka on saavuttanut tuloksia erityisesti Leader-toiminnassa, kylätoiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämistyössä. Valinta ei ole sidottu nimettävän henkilön taustaorganisaatioon. Valinnoissa painotetaan valittavan henkilön hyviä tuloksia, innostavuutta ja innovatiivisuutta.

Maakunnallisten valintojen ehdotukset käsittelee valintatoimikunta, joka koostuu Kymenlaakson Kylät ry:n, Leader Pohjois-Kymen Kasvu ry:n ja Leader Sepra ry:n edustajista. Kymenlaakson Liiton maakuntahallitus vahvistaa valinnat kevään aikana. Valintatoimikunta huomioi myös aikaisempina vuosina tehdyt ehdotukset. Valtakunnallinen Vuoden Kylä 2020 ja kunniamaininnan saavat kylät ja henkilöt julkistetaan Maaseutuparlamentissa Kurikassa 1.-3.10.2020.

Teksti: Kymenlaakson Kylät ry:n tiedotteen pohjalta
Kuva: Joona Kotilainen / Kuvia Suomesta

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest