Mielipolku 2020

5.5.2020

Kouvolan mielenterveysseura ry, Kaiku Korporaatio sekä Kouvolan varhaiskasvatus järjestävät Mielipolun Niivermäen luonnonsuojelualueen luontopolulla. Mielipolku -reitillä tutustutaan Niivermäen luonnonsuojelualueen vanhaan metsään ja luontoon sekä kohdataan taidetta ja elämyksiä metsässä. Reitti on avoinna omatoimiselle kiertämiselle 4.5.2020 klo 10.00 – 18.5.2020 klo 18.00. Mielipolun aikana nautitaan luonnon äänistä, kohdataan taidetta ja elämyksiä sekä pysähdytään hetkeksi olemaan läsnä luonnossa.

Kouvolan mielenterveysseura ry tuottaa Mielipolkua jo kolmatta vuotta kansainvälisen Mental Health Art Weekin (MHAW) aikana. ”Kouvolan mielenterveysseura haluaa toimia yhteisönä, joka kannattelee elämää ja tuottaa ihmisille tunteen siitä, että heistä välitetään. Toivomme, että Mielipolku toisi ihmisten yhä sirpaleisemmaksi muotoutuneeseen elämään edes häivähdyksen kauneutta, pysähtymisen rauhaa ja aikaa palautua vauhdin keskellä”, toivoo Mielenterveysseura ry:n hallituksen puheenjohtaja Anita Sipilä

Mielipolun keskeisenä teemana on mielenterveyden edistäminen sekä mielenterveydestä puhumisen kynnyksen alentaminen. Mielenterveydestä pitäisi pystyä puhumaan ilman ennakkoluuloja tai häpeää ja ihminen tulisi nähdä kokonaisuutena. Näin ajattelee myös Kouvolan mielenterveysseuran hallituksen jäsen Anitta Ollikainen, joka toivoo Mielipolun rauhoittavan ja virkistävän mieltä. ”Toivon, että Niivermäen Mielipolku nallejen, runojen ja metsän voimalla tarjoaa mahdollisuuden kävijälle unohtaa hetkeksi elämän tuomat murheet ja antaa mielelle tilaa uusille oivalluksille. Ehkä Mielipolulla herää halu kirjoittaa itse runo, maalata taidetta tai tehdä jokin ihan oma taideteos. Uskon, kun annamme metsän viedä murheemme mielestämme, niin saamme tilaa uudelle.”

Artikkeli: Kouvolan Mielenterveysseura ry

Kuvat: Minna-Kristiina Mattila

Vuoden 2020 Mielipolun teemana on kevään ikkunabongailusta tutut Nallet ja muut pehmolelut. Ota pehmeä ystävä mukaan seikkailuun Mielipolulle.

 

 

 

Tekijä

Teema

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest