Vapaaehtoisuuden puu istutetaan Kouvolaan maaliskuussa 2021

18.2.2021

Hyvä järjestötoimija, olemme varanneet sinulle paikan puun oksilta!

Tutkimusten mukaan vapaaehtoistehtäviä halutaan tehdä, muttei liian sitovasti. Etenkin nuorten kohdalla yksikin vapaaehtoistoimintakerta on arvokas; he voivat hyödyntää kokemuksiaan esim. työhakemuksissaan tai ansioluettelossaan.

Vapaaehtoisuuden puu yhdistää tehtävien tarjoajat ja tekijät uudenlaisella tavalla. Vapaaehtoisuuden puu tarjoaa yhteisen alustan, jossa paikkakunnan yhdistystoimijat ja yhteisöt voivat ilmoittaa kertaluontoisia vapaaehtoistehtäviä. Tarjolla olevat tehtävät voivat olla esimerkiksi tapahtumiin tai kerhojen ohjaamisiin liittyviä, kahvinkeittoa, ystävätoimintaa, someavustamista, valokuvaamista tai pieniä avustustehtäviä yms. Vapaaehtoistehtävistä kiinnostuneet puolestaan voivat poimia puusta useammankin toimijan tehtäviä, oman aikataulunsa puitteissa.

Missä puu sijaitsee?

Vapaaehtoisuuden puu on virtuaalinen ja se sijaitsee yhdistysinfo.fisivustolla, osoitteessa https://www.yhdistysinfo.fi/loyda-tekemista-ja-tietoa/vapaaehtoisuudenpuu/
Yhdistyksille perustetussa Kaikumediassa työllistymisjaksolla ollut nuori, graafisen alan taitaja Antti Miettinen on suunnitellut vapaaehtoisuuden puulle raikkaan ilmeen, joka värittää puuta vuodenaikojen vaihtuessa.
Virtuaaliselle puulle saamme lisänäkyvyyttä paikallisen taiteilijan Sanna Majanderin Vapaaehtoisuuden puu -tilataideteoksella, joka julkistetaan Kouvolan Veturissa 1.3.2021.

Mihin vapaaehtoistehtäviä voi ilmoittaa ?

Vapaaehtoisuuden puu sijaitsee osoitteessa https://www.yhdistysinfo.fi/loyda-tekemista-ja-tietoa/vapaaehtoisuudenpuu/
Ohjeet tehtävien ilmoittamiseen löytyvät tästä linkistä. Yhdistysinfo tarjoaa tarvittaessa myös teknistä tukea yhdistyksille vapaaehtoistehtävien ilmoittamiseen sähköpostitse [email protected]
tai puhelimitse 0505673610/ Henna Hovi.
Ilmoitathan tehtäviä ennen puun julkistamisajankohtaa, 1.3., jotta puun oksilla olisi monipuolista poimittavaa vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille.

Vapaaehtoisuuden puun istutustalkoissa on ollut mukana seuraavien yhdistysten ja hankkeiden edustajia: Pohjois-Kymen Kasvu ry, Kymenlaakson liikunta ry, Kouvolan Korttelikotiyhdistys ry, Kouvolan reumayhdistys ry, Kymen-Karjalan sosiaali- ja terveysturva ry sekä Eloa ja iloa Kaakkois-Suomeen -hanke (XAMK)

Lisätietoja:
Tanja Rautavirta, projektipäällikkö
sähköposti: [email protected] puh. 040 590 5655
Kaiku -osallisena Kouvolassa -hanke / Pohjois-Kymen Kasvu ry.

 

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest