Tutustu satoihin kyliin ja niiden tapahtumiin

7.6.2021

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tänä vuonna pääsääntöisesti verkossa 12. kesäkuuta lauantaina.

 

Kylät julkaisevat erilaista sisältöä omilla kanavillaan ja kaikki mukana olevat kylät löytyvät avoimetkylat.fi-verkkosivustolta. Kylien linkit sisältävä kartta julkaistaan tapahtumapäivänä klo 6.00. Kartalla kerrotaan mitä kylä julkaisee ja mille verkkoalustalle. Somessa tapahtumajulkaisut löytyvät tunnisteilla #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.

Tapahtumaan ilmoittautuneet kylät ovat intoutuneet tekemään muun muassa videoita, digitarinoita, kuvagallerioita ja reitistöjä. Myös muutamia livetapahtumia mahtuu mukaan. Kylät ovat saaneet vapauden suunnitella ja tuottaa kaiken sisällön itse omille alustoilleen. Päivän isompana tavoitteena on digiosaamisen vahvistaminen ja kylien yhteisen näkyvyyden hyödyntäminen lähimatkailubuumin keskellä.

Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Tavoitteena on saada kylän kiinnostavat lähimatkailukohteet parrasvaloihin ja tuoda uusia käyntikohteita matkailijoiden tietoisuuteen. Ensimmäistä kertaa tapahtumaan otettiin mukaan myös kunnat. Kunnat voivat markkinoida esimerkiksi kylien vetovoimatekijöitä ja asuinalueita mahdollisille maallemuuttajille.

– Kymenlaaksosta mukana on muun muassa Miehikkälän kunta, jossa on tuotettu hienoa verkkosisältöä alueen helmistä. Tämä on hieno mahdollisuus kylille ja kunnille nostaa esille esimerkiksi upeita lähimatkailukohteita, joista ei moni tiedä, toteaa Elina Seppänen Kymenlaakson Kylät ry:stä.

-Valtakunnallisista tapahtumapäivistä kannattaa ottaa vauhtia oman kylän markkinointiin. Tapahtumatietoja otetaan vastaan ihan h-hetkeen asti. Toivomme, että lauantaina kylillä kävisi entistä kovempi pöhinä – verkossa ja livenä.

Suomen Kylät ry toteuttaa Avoimet Kylät verkossa päivän yhteistyössä Päivittäistavarakauppa ry:n Kyläkauppapäivän kanssa. Kyläkauppapäivä-tapahtuma muistuttaa lähipalveluiden merkityksestä Kyläkauppapäivän kyläkaupat julkaistaan samalla karttapohjalla tapahtumapäivänä.

Lisätiedot:

Elina Seppänen
Kymenlaakson Kylät ry
[email protected]
p. 040 184 3576

 

Hae sisältöjä

Arkistot

Tekijä

Teema

Pin It on Pinterest